Miesięcznik Poznaj Świat
FESTIWAL DZIEDZICTWO KULINARNE WARMII, MAZUR I POWIŚLA

FESTIWAL DZIEDZICTWO KULINARNE WARMII, MAZUR I POWIŚLA

Podczas festiwalu, który odbył się w dniach 31.08-01.09 na olsztyńskim zamku, nie zabrakło licznych pokazów kulinarnych, degustacji potraw tradycyjnych, naturalnych, regionalnych i lokalnych, kiermaszu produktów żywnościowych oraz warsztatów.

Kiermasz połączony był z prezentacją produktów żywnościowych wytwarzanych metodami rzemieślniczymi przez producentów należących do sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla -  wędlin, ryb wędzonych, serów, miodów, przetworów mlecznych, pieczywa, ciast, lodów naturalnych, czekolady i napojów regionalnych.

Organizatorem przedsięwzięcia był samorząd województwa warmińsko-mazurskiego.

 

Więcej na www.warmia.mazury.pl