Archiwum Poznaj Świat
Zapach pieczonej baraniny
Tekst i zdjęcia: Wiesława Izabela Rudź, Zdjęcia: shutterstock,
Najważniejsza w Urugwaju jest kultura spożywania mięsa. Jego pieczenie to jedna z największych pasji Urugwajczyków. Tutejsza wołowina nie ma sobie równej....
Artykuł opublikowany w numerze 10.2019 na stronie 66.
Gdzie szumią pampy
Tekst i zdjęcia: Elżbieta i Piotr Hajduk,
Jest taki kraj, gdzie obcy ludzie witają się uśmiechem, powietrze jest czyste, a żywność nieskażona....
Artykuł opublikowany w numerze 07.2016 na stronie 58.
Zielony spokój
Tekst i zdjęcia: Anna Sobotka,
Jest jednym z najbardziej rozwiniętych i najmniej skorumpowanych państw Ameryki Południowej. Ma wysoką stopę życiową i ograniczone bezrobocie....
Artykuł opublikowany w numerze 06.2013 na stronie 42.
Znalezione artykuły: 3 (3 na stronie)